SUBSCRIBE TO NEWSLETTER!
 
 
Facebook Social Button Twitter Social Button Follow Us on InstagramYouTube Social Button
NewsScoresRankingsLucky Letcord PodcastShopPro GearPickleballGear Sale

Popular This Week

Net Notes - A Tennis Now Blog

Net Posts

Industry Insider - A Tennis Now Blog

Industry Insider

Second Serve - A Tennis Now Blog

Second Serve

 

Lucie Safarova Plans to Retire after Australian Open


Former doubles World No.1 and five-time major doubles champion Lucie Safarova has announced that she will retire after the 2019 Australian Open.

Safarova was also a World No.5 singles player that reached the final at Roland Garros.

According to WTA Insider, Safarova made the announcement in Prague at a pre-Fed Cup press conference. The 31-year-old was also a four-time Fed Cup champion and a Bronze medalist in doubles at the 2016 Olympic Games.


Safarova cited health issues as the main reason for her retirement. She was hospitalized with a bacterial infection in 2015 and worried that she may never play again. She returned the court later that season but continued to struggle. In 2016, she dropped out of the Top 20 in singles and never climbed that high again.

In doubles she continued to thrive, winning three straight majors with Bethanie Mattek-Sands starting with the 2016 U.S. Open.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Každý z nás máme své sny a cíle.. když jsem jako mála holka z Brna začínala s tenisem, měla jsem sen být nejlepší na světě.. trvalo to asi 20let a spoustu práce, ale v pondělí se mi naplní tento sen! Světová #1 ve čtyřhře!! Je to krásné, trochu neuvěřitelné a jsem za to moc vděčná i pyšná!Nejen za to, že můžu říct, že jsem v něčem nejlepší na světě, ale i za to, že jsem překonala všechny překážky a dokázala to! Táta mi vždy říkal, že tu čtyřhru neumím, ať radši ani nechodím na síť a byli tu trenéři, kteří se mi smáli jak jsem v ní špatná, že to je hrůza, byly chvíle, kdy jsem se bála jít na zápas čtyřhry, že to budu zase kazit... právě proto tohle pro mě znamená víc, než dokážu říct! Překonala jsem předsudky ostatních a věřila sama v sebe a makala na sobě a dokázala se dostat až sem! Všechno jde, když máme víru a pracujeme na sobě! Tohle je to, co bych chtěla říct za sebe i všem mladým sportovcům, jděte si za svými sny, vše jde, když má člověk víru a vůli! Čtyřhra je týmová práce a velkou část na mém úspěchu má i má zraněná parťačka Bethanie. Tím bych jí chtěla popřát brzské uzdravení, ale myslím, že tento titul si zasloužíme obě a je pěkné, že ho obě v kariéře máme! Take děkuji Báře Strýcové, se kterou spolu jdeme tenisovou cestou od našich 10let a je mojí kamarádkou, se kterou jsme prožily životní momenty, které nikdy nezapomeneme! Loňská medaile z Ria a teď titul světové 1čky! Jsem ráda, že jsem mohla zažít takové úspěchy po boku těchto dvou super holek a doufám, že ješte spoustu dalších zažijeme! Děkuji také své rodině, která je pro mě hnací motor a největší opora! Trenérům, kteří mi na cestě pomohli a také vám fanouškům za podporu! No a jede se dál, sezóna zdaleka nekončí! Tenis a asi i každý sport jde velmi rychle dál a i já mám další sny a cíle! Většina lidí už si na tohle za chvíli asi ani nevzpomene, ale já na tento moment určitě nikdy nezapomenu! :-)

A post shared by Lucie Safarova (@lucie.safarova) on



Safarova won seven singles titles and 15 doubles titles. She is currently ranked 51 in doubles and 106 in singles. She went 12-11 in singles in 2018 and owns a total of 448 singles wins.

Posted: